Hier vind je meer indormatie over het werken met een CV-website

Wat leuk!

dat je hebt doorgeklikt. Ik heb deze pagina namelijk speciaal voor jou gemaakt. Want hoe werkt dit nou zo’n CV-website?
Ik neem je mee… 

The making of

Waarom heb je nu een website gemaakt??? 

Op Linked In zijn diverse mensen actief in het ‘promoten’ van werkzoekenden, waaronder Rob Mes. Hij presenteerde bijna dagelijks mensen op zijn pagina. Ik mocht mezelf ook presenteren en moest daarvoor tekst en eventueel een afbeelding aanleveren. Ik zat daar wat op te broeden, want ik hou niet zo van een standaard A4-tje met een foto en een opsomming. Toen zag ik het jaarverslag van de Isala Klinieken op Linked In voorbij komen. Dit was een infographic. En toen dacht ik “Dát ga ik namaken!”. Zo gezegd, zo gedaan. Maar ik merkte al gauw dat ik toch wat meer informatie kwijt wilde en voor ik het wist had ik een hele website gemaakt… 🙂

 

Personal branding

Waarom heb je voor die kleuren gekozen?

Ik schrijf dat nu wel zo “En voor ik het wist had ik een hele website gemaakt”, maar tot april 2020 had ik dat nog nooit gedaan. En daar komt best wel wat bij kijken: niet alleen de techniek, maar ook welke kleuren gebruik je en welk lettertype? Ik heb een aantal jaren geleden een opleiding Numerologie gevolgd. Binnen de numerologie werk je met getallen: 1-9, 11, 22 en 33. Elk getal heeft een eigen kleur. En daarom besloot ik om de kleuren van die getallen als basis te nemen. En al die kleuren passen bij mij, ik ben niet zo’n pastel-type. Het lettertype is gewoon een kwestie van smaak. De opzet geven mij een jaren ’70 gevoel en daar passen deze lettertypes goed bij. 

Nu ik eenmaal deze keuzes had gemaakt, besloot ik om dit overal toe te passen. Want een poosje geleden heb ik een webinar van het UWV gevolgd, dat ging over ‘Personal Branding’. En daar werd betoogd dat het goed was om je op één en dezelfde manier te presenteren op alle sociale media en in andere uitingen. Dus je vindt deze opzet terug in mijn Linked In posts, op mijn CV, in mijn speciale nieuwsbrief voor de CV van het jaar verkiezing en op mijn Facebookpagina voor Janneke zoekt een baan. Kortom, overal waar je me zakelijk tegenkomt zie je deze opzet: veel kleur, witte letters en witte lijnen.

Mijn CV zeg je? En deze website dan?

Hoe doe je dat nu dan met zo’n website? 

Naast deze website heb ik ook een papieren CV. Nou ja, een CV in pdf-formaat. Als ik solliciteer, dan stuur ik deze mee met mijn motivatiebrief. Het is een heel summier CV van maar één A4-tje. En op dit CV staat een verwijzing naar deze website voor meer informatie. 

En sinds kort solliciteer ik ook via de website. Dan stuur ik ‘gewoon’ een mail met een link. En dan kom je op een pagina, die speciaal voor die vacature gemaakt is. Je vindt daar mijn motivatie, een downloadknop voor mijn CV-pdf, een link naar mijn Linked In profiel en een downloadknop voor een overzicht van die speciale pagina.

Ben je nieuwsgierig hoe dit er dan uit ziet? Check dan mijn Open Sollicitatie die ik gemaakt heb voor de Nationale Sollicitatiedag!

Tot zover...

Alsjeblieft, een dank je wel!

Dank je wel voor je interesse in mijn CV-website! Ik wens je veel succes en plezier bij het beoordelen van de CV’s.

Hartelijke groet,
Janneke