Hier vind je meer indormatie over het werken met een CV-website

Ik ben Janneke

Hallo, fijn dat je de moeite neemt om mijn site te bezoeken. Ik heb deze site gemaakt, omdat ik een baan zoek en op één A4-tje niet altijd alle informatie over mijzelf kwijt kan. 

Door op de homepagina op één van de blokjes te klikken leer je me beter kennen 🙂  Als je op mijn foto bovenin klikt, dan kom je weer op de homepage. 

Ik ben blij  je te ontmoeten!

Aangenaam!

Emmen

Ik ben Janneke Schokker, geboren op 2 november 1965 in Emmen. Wij woonden tegenover de lagere school, dus ik kon altijd even zwaaien naar mijn moeder. Ik was een boekenwurm en hielp altijd bij de jeugdbibliotheek iets verderop. Met mijn vriendinnen speelde ik in de speeltuin achter het huis. Later gingen we samen op dansles. Echt sportief was ik niet (nog steeds niet…). Mijn excuus was dat ik al mijn vrije tijd stopte in een zangkoor en pianoles. Later op het VWO heb ik nog drie jaar hoorn gespeeld in het schoolorkest.

 

Op mijn 18e ben ik op kamers gegaan in Zwolle. Ik heb op Windesheim de HEAO gedaan en was actief in de studentenvereniging Oikos Nomos. Ik heb een paar jaar in het bestuur gezeten (verantwoordelijk voor de activiteiten, het regelen en organiseren zat er toen al in…) en in de soos- en introductiecommissie. Het was een mooie tijd!

Na mijn opleiding ben ik in Vollenhove gaan werken. Ik woonde nog steeds in Zwolle en – ik weet het nog goed – op Koninginnedag 1990 hoorde ik opeens muziek buiten. Een nummer dat ik ooit met het schoolorkest gespeeld had. Ik ging kijken en zag toen voor het eerst Showband Jubal. Ik ben daar toen trompet gaan spelen en dat heb ik 16 jaar gedaan. Ik heb ook dáár in het bestuur en de barcommissie gezeten. En heb een aantal jaren de ‘Jubal Info’ gemaakt. Daarnaast heb ik de administratie van de bar op poten gezet en heb ik jarenlang de ‘koekactie’ georganiseerd. Tot 2018 heb ik nog steeds één zaterdag in het jaar koeken verkocht in Berkum 🙂

Aan Jubal heb ik geweldige herinneringen overgehouden en een fijne vriendengroep.

Inmiddels woonde ik al in Ruinen, samen met Jan. We zijn in 1993 getrouwd. Ik werkte bij het Waterschap De Wold Aa in Ruinen en Jan bij het Waterschap Vollenhove. Na een fusie zijn we allebei bij het Waterschap Meppelerdiep gaan werken. Hier heb ik mijn eerste facilitaire baan gekregen. Ik was coördinator van o.a. de bodes, receptionistes en de koffiedames. Achteraf bekeken was Waterschap Meppelerdiep een hele mooie tijd. Hier werkten circa 90 mensen, dat is nog net klein genoeg om iedereen te leren kennen en ook de partners te ontmoeten.
Ik ben 5 jaar voorzitter geweest van de Personeelsvereniging en heb menig sjoel- en kaartavond georganiseerd. Verder maakte ik deel uit van de redactie van het personeelsblad. Ik was ook de (op)maker van het blad.

In 1990 zou het waterschap weer gaan fuseren en vervielen alle coördinerende functies. Dat is de reden dat ik de waterschapswereld gedag heb gezegd. En ik maakte de overstap naar de Rabobank. Niet wetende dat ik daar 20 jaar zou blijven werken. 

Inmiddels waren Jan en ik verhuisd naar Hoogeveen. Ik ben HBO-facilitair gaan doen op de Hanzehogeschool in Groningen en op een kwart punt na cum laude geslaagd… 

Jan was inmiddels ook bij Jubal betrokken en het was fijn om dat samen te doen. We hebben veel gereisd samen. We zijn o.a. naar Mexico geweest, de Verenigde Staten, Costa Rica en Noorwegen. Onze mooiste reis was naar Australië in 2006. 

Bij de Rabobank had ik inmiddels een paar fusies meegemaakt  en was ik werkzaam als medewerker Servicedesk bij Rabobank Vaart en Vecht. Hartstikke leuk om te doen! Ook binnen deze bank ben ik bestuurslid geweest van de Personeelsvereniging. 

Helaas ging mijn relatie met Jan bergafwaarts en we zijn in 2007 gescheiden. Ik ben toen naar Ommen verhuisd. Jan en ik zijn gelukkig wel hele goede vrienden gebleven en we zien elkaar nog heel vaak. 

Ik ben in 2004 gestopt met Jubal en ben in 2006 gaan spelen bij de ‘tIsmawajewendBand in Raalte. Ook superleuk om te doen. Bij de Band hou ik me bezig met de facebookpagina en de website (die wel een update-je nodig heeft, ik geef het toe) en natuurlijk heb ik een poos aan de Watiseraandehandkrant meegewerkt! 🙂

Binnen de Rabobank was ik inmiddels Manager van de facilitaire afdeling geworden. Ik heb toen veel geleerd. Met name over mezelf. Ik heb geleerd dat ik het superleuk vind om met mensen te werken, om dingen uit te leggen, maar ook om beleid te maken en uit te zetten. Maar ik heb ook geleerd, dat ik het heel moeilijk vind om moeilijke besluiten te nemen, vooral als daar collega’s bij betrokken zijn.  Daarnaast kostte het managementschap me heel veel energie. Ik wil het altijd graag goed doen voor de mensen en dat kan niet altijd. Ik besloot uiteindelijk om aan te geven dat ik geen leidinggevende functie meer wilde. Dat vonden heel veel mensen een stoer besluit, maar voor mij was het noodzakelijk om niet ziek te worden… Dit was in 2012.

2012 is een bijzonder jaar voor mij gebleken. Ik stopte bij de Rabobank, mijn moeder overleed, de relatie met mijn vriend was niet goed én ik ben toen voor het eerst naar een numeroloog geweest. Een numeroloog is iemand die kijkt naar de geboortedatum en -naam van iemand en dan kan hij dingen in je leven duiden. Dat vond ik zó bijzonder! En toen heb ik besloten om bij hem een opleiding te gaan volgen. En tot de dag van vandaag geef ik nu numerologie-adviezen aan mensen. 

Toch ben ik eind 2012 weer bij een andere bank aan het werk gegaan, namelijk Centraal Twente in Hengelo. Ik heb daar gewerkt als Facilitair Specialist. Ontzettend leuke baan. Heel afwisselend. Ik heb daar leuke dingen gedaan. En samen met de manager een mooie afdeling neergezet. De Rabobank-organisatie veranderde echter en ik voorzag dat mijn functie uitgekleed zou worden. En daar werd ik dus niet blij van, want ik ben een generalist en geen specialist. En daarom ben ik overgestapt naar Arrangegroup. Arrangegroup was één van de partijen die we binnen de Twentse banken hadden ingehuurd voor het uitvoeren van de operationele facilitaire werkzaamheden. Ik heb hier twee jaar gewerkt en uiteindelijk is om diverse redenen mijn contract niet verlengd. 

Maar ik zat zeker niet bij de pakken neer en ik ben gaan kijken of ik iets voor mezelf kon gaan beginnen. Vanuit de UWV kun je een startersperiode aanvragen. Dat heb ik gedaan en in december 2019 heb ik Buro Tjeeens ingeschreven bij de KvK, met de hoop om per 1 juni 2020 zoveel omzet te kunnen maken, dat ik geen uitkering meer nodig had. Naast het geven van numerologie-adviezen bied ik ook ondersteunende diensten aan als virtueel assistent. 

Helaas is ‘genoeg omzet draaien’ niet gelukt. Deels ook door Corona. En daarom staat Buro Tjeeens nu even op een laag pitje en ben ik op zoek naar een baan in loondienst. Het liefst voor zo’n 32 uur, zodat ik toch nog werkzaamheden via Buro Tjeeens kan gaan doen. Want ik vind het geweldig om mensen te helpen met numerologie-adviezen en om bij ondernemers hun energieslurpers weg te halen. 

Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar. Ik ben een opleiding voor Virtueel Assistent begonnen, heb mezelf de basisbeginselen voor het maken van een website aangeleerd, heb fijne mensen ontmoet, en ik ben digitaal aan het crea-bea-en. Ik ben een blij mens. En al die blijheid hoop ik nu weer in te zetten bij een ander bedrijf!